• Osuuskunta Kauka

Matti Linna - HenkilöesittelyMatti Linna Sievistä, syntynyt jo vuonna 1998. Tähän ikään mennessä on siis ehtinyt kertyä suorastaan valtavasti työ- ja elämänkokemusta. Ennen Tiimiakatemiaa olen opiskellut Reisjärven kristillisessä opistossa yrittäjyyslinjalla ja sen jälkeen Sievin lukiossa. Lukion aikana pidin erityisesti pitkästä matematiikasta, fysiikasta sekä liikunnasta ja musiikista. Vapaa-aikana pelaankin lentopalloa ja soitan kitaraa. Lomalla saatan innostua retkeilystä, metsästyksestä tai kalastuksesta. Lukion aikana muiden, ei niin miellyttävien, aineiden opiskelu tappoi haluni jatkaa opiskelua perinteisellä tavalla ja niinpä yliopisto ei tuntunut vaihtoehdolta. Tiimiakatemiaan olin törmännyt useasti elämäni aikana ja se vaikutti sopivalta paikalta jatkaa opintoja. Siksi olenkin nyt täällä.


Tuon meidän yritykseemme tekemisen meininkiä, teknistä ja teoreettista osaamista sekä myyntitaitoni. Ehkä suurin vahvuuteni on tekninen osaaminen, jota olen opiskellut määrätietoisesti mittavan työurani aikana jo pikkupojasta asti. Jo kymmenvuotiaana hain isän taikka papan kanssa metsästä talven varalle polttopuut niin takan, leivinuunin kuin saunan lämmitykseen. Sen jälkeen olen maatilalla oppinut laajasti eri käytännön taitoja aina mustikkapiiraan leipomisesta pellon kyntämiseen. Kesäisin käytännön taitojen opiskelua olen harrastanut pääkaupunkiseudulla rakennus- ja maalausalan yrityksissä. 


Eräänä kesänä maalausurakat loppuivat kesken ja kerroin työnjohtajalle, että voin lähteä myymään lisää maalausurakoita, sillä minulla on vielä kaksi viikkoa kesälomaa jäljellä. Sen jälkeen olen ollut enemmän ja vähemmän kiinnostunut myynnistä ja markkinoinnista. Myyntitaitoja opin myös Reisjärvellä yrittäjyyslinjalla. Suurin innostaja myyntitaitojen kehittämiseen oli kuitenkin Kenneth Österberg, jonka myyntikoulutusten pohjalta oli helppo lähteä kehittämään omia myyntitaitoja.


Teoreettisen osaamisen koen vahvuudeksi sen vuoksi, että minulla on laaja yleissivistys ja minulla on paljon kosketuspintaa eri aloihin käytännöntasolla. Myös matemaattinen ja insinöörimäinen ajattelutapa on vahvuuteni. Olen kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista. Olin ehdolla viime kunnallisvaaleissa ja tuloksena valtuuston varajäsenyys ja paikka vapaa-ajan lautakunnassa.


Viimeiset kaksi kesää olen ajellut työkseni rekkaa ja pohtinut syvällisesti elämän tarkoitusta ja elämää. Olen tullut siihen tulokseen, että todella monta yrityksen ja yhteiskunnan ongelmaa ratkeaisi sillä, että ihmisten suhtautumista työntekoon voitaisiin muuttaa. “Lopulta tekeminen aina ratkaisee”, on lause, joka tällä hetkellä kuvaa parhaiten suhtautumistani työ- ja liike-elämään. Kauppaa ei tule, jos ei ole valmis kontaktoimaan riittävän montaa ihmistä, talon maalaamisessa kestää kauan, jos pidät paljon taukoja ja lopetat päivän aina aikaisin jne. Olen siis sitä mieltä, että nykyään kulutetaan aikaa liian paljon oikoteiden etsimiseen ja unohdetaan perinteinen työnteko. Energia käytetään siis siihen, että mietitään kuinka paljon jonkin asian saavuttaminen vaatii tai miten voisi saavuttaa asian tekemättä mitään. Uskon, että se energia on usein pois perus tekemisestä. Tottakai täytyy pyrkiä kehittämään toimintaa ja etsiä oikoreittejä, mutta tärkeintä on pitää fokus pallossa, eli tekemisessä.

Tällä hetkellä olen Tiimiakatemialla työskennellyt lähinnä erilaisissa myynnin ja markkinoinnin projekteissa. Niistä suurin projekti on ollut erään start-up yrityksen myynnin ja liiketoiminnan kehittäminen. Jatkossa haluan tehdä projekteja liittyen liiketoiminnan kehittämiseen. Haluan tutustua mahdollisimman moneen erilaiseen työyhteisöön, organisaatioon ja johtajaan. Haluan päästä perille siitä, millaisessa työilmapiirissä todella viihdyn ja mihin taitoihin haluan todella syventyä.


Jos olet jaksanut lukea tänne asti ja haluat tarjota minulle taikka tiimilleni jotain tekemistä, soita 044 309400489 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yhteystiedot

Osuuskunta Kauka

Kympinkatu 3 B

40320 Jyväskylä

osuuskunta.kauka@gmail.com

+358 45 351 9911

Seuraa meitä

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2021 by Osuuskunta Kauka